Kalorifer Böceği İlaçlama
Kalorifer Böceği İlaçlama
Kalorifer böcekleri, genellikle yuvalarını sıcak ve nemli yerlere yapar ve buralarda ürerler. Genelde geceleri ortaya çıkarlar. Duvar çatlakları, havalandırmalar, banyo, lavabo, küvet, kalorifer boruları, mutfak duvarlarındaki çatlaklar gibi birçok farklı yere yerleşen kalorifer böcekleri, ev, iş yeri, okul vb. açık ve kapalı birçok alanda karşımıza çıkabilir. Bakteri ve mikropların yayılmasını kolaylaştırırlar.
Kalorifer Böceği İlaçlaması Neden Önemli?
Bakteri ve mikropların yayılmasını kolaylaştıran kalorifer böceği, insan sağlığını etkileyen çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına da zemin hazırlar. Tifo, kolera, verem vb. tehlikeli hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek için kalorifer böceği ilaçlaması önemlidir.
Kalorifer Böceği İlaçlama Yöntemleri
Kalorifer böcekleri ile mücadelenin en iyi yolu profesyonel böcek ilaçlama uygulaması yaptırmaktır. Kalorifer böceği ilaçlaması, genellikle ‘’Sıvı + jel İlaçlama’’ yöntemi ile kokulu veya kokusuz olarak yapılır. Kalorifer böceği ilaçlama, ilaçlama fiyatları, ilaçlama yöntemleri ve daha fazlası ile ilgili bilgi almak için 7/24 çağrı merkezimizi arayabilir, bilgi alabilirsiniz. İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir’in tüm ilçelerine 7/24 ilaçlama servisimiz vardır.
İlaçlamadan Sonra Yapılması Gerekenler
-
1.) Mutfak malzemelerini, ilaçlama sonrasında yıkayıp kullanmak gerekir.
-
2.) Pire, bit, uyuz, tahtakurusu türü böcekler için ilaçlama yapılmışsa, çocuk kıyafetlerini, iç çamaşırlar ve nevresimleri yıkamak gerekir. Hemen değil de bir hafta sonra yıkama yapılmasını öneriyoruz
-
3.) İlaçlama yapılan yerde kesin sonuç alınması için ilaçlamadan hemen sonra ıslak temizlik yapılmamalıdır.
-
4.) Sağlık Bakanlığı’nın evlerde, işyerlerinde, kapalı alanlarda kullanılmasına izin verdiği, ruhsatlı biosidal ilaçlarımızın etki süresi 10-15 gündür, bu nedenle bu süre içerisinde ıslak temizlik yapılmaması sorunun çözümünü sağlayacaktır.
-
5.) Evde emekleyen çocuk varsa, çocuğun dokunabileceği her yer temizlenebilir, elektrik süpürgesi ile kuru temizlik yapılabilir.
ULV İlaçlama; Ulv ilaçlamadan önce ve sonra ne yapmalıyım?
-
1.) Mutfakta ambalajı ve paketi açık olan gıda maddelerinin ağızları sıkı bir şekilde kapatılmalı veya buzdolabına kaldırılmalıdır.
-
2.) Çocuk oyuncaklarının içinde böcek olmadığını kontrol edilerek bir poşetin içerisine konulup ağzı kapatılmalıdır.
-
3.) İlaçlama yapılan alanın en az 2 saat kapalı kalması gerekiyor, 2 saat sonunda ise 30-45 dk. kadar iyice havalandırmalısınız. Kokusuz ilaçlamalarda alanı terk etmenize gerek yoktur. İlaçlanan alanı 10-15 havalandırıp kullanabilirsiniz.
Jel İlaçlama; İlaçlama Öncesinde ve Sonrasında Ne Yapmalıyım?
-
Jel ilaçlama öncesi ve sonrasında hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Uygulama, görünmeyen yerlere özellikle mutfak ve banyo menteşelerinin üstüne yapılır. Bozulmadan uzun süre kalabilen jel ilaçları temizlik yaparken silinmemesine dikkat edilir.
‘’İklim İlaçlama, Dört Mevsim Koruma’’