Fare İlaçlama

Fare İlaçlama


Fare, kemirgen ve memeli bir hayvan türüdür. Fareler, çok hızlı hareket eder ve hızla ürerler. Dünyanın tüm kara parçalarında yaşayabilirler. Tahıllar, meyveler, otlar, böcekler vb. birçok farklı yiyeceği tüketen hepçil hayvanlardır. Bazı fareler tarlalarda yaşar ve ekinleri besin olarak kullanır, bazı türleri ise lağımda yaşar.

Fareler bazen evlerimize girer ve bu durum canımızı sıkar. Peki evimizde bir fare ile karşılaşırsak ne yapmalıyız?

Evinizde, iş yerinizde veya diğer yaşam alanlarınızda fare ile karşılaştıysanız profesyonel ilaçlama uygulaması yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Profesyonel ilaçlama yaptırmamak, farelerin daha fazla üremesine yol açacaktır.

Fare İlaçlama, İnsan Sağlığı için Önemlidir

Fareler, tarlalara, ambarlara, evlere, bahçelere girebilirler ve bizim besin kaynaklarımıza ortak olurlar. Yiyeceklerimizi tüketirler ve keskin dişleri ile eşyalarımızı kemirebilirler. Fakat en önemlisi: hanta virüs, veba, tifüs, humma, verem, sıtma vb. hastalıkların taşıyıcısı oldukları için insanlar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler. Fareler, tükürük salgılarının uyuşturucu (narkoz) etkisi ile, insanların ve hayvanların burun, kulak, parmak gibi organlarını kemirebilirler.

Fare İlaçlama Yöntemleri

Fare İstasyonu:

Fare ilaçlamada en etkili yöntem; ”Fare istasyonu”dur. Fare istasyonu, içine farenin girebileceği büyüklükte, kapalı ve kilitli kutulardan oluşur. Tüm açık ve kapalı alanlarda fare istasyonu yöntemini kullanabiliyoruz. Kilitli kutuların içine; mum blok yada tablet şeklinde fare yemleri yerleştiriyoruz. Kutular kapalı ve kilitli olduğu için çocuklar, bebekler veya evcil hayvanlarınız için tehlikeli değildir.

Fare problemi yaşıyorsanız, 7/24 çağrı merkezimizi arayabilir, fare ilaçlama, fare istasyonu ve fare ilaçlama yöntemlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

‘’İklim İlaçlama, Dört Mevsim Koruma’’

 

4 Mevsim İlaçlama