Gümüş Böceği İlaçlama

Gümüş Böceği İlaçlama


Gümüş böceğine halk arasında gümüşçül, nem böceği veya rutubet böceği de denmektedir. Başının ön tarafında, yiyecek bulmak ve iletişim amaçlı kullandığı bir çift anteni vardır. Ömürleri ortalama 1 yıldır. Yumurtlayarak çoğalırlar. Gümüş böceği, yumurtalarını duvar çatlaklarına, duvar yarıklarına, duvar diplerine veya parke altlarına bırakır. Özellikle nemli bölgelerde (banyo ve mutfak dolapları,  ekmek fırınları, su borusu, lavobo gibi) yaşarlar ve beslenirler. Dışarda ise çatı, bodrum ve duvar diplerinde yaşarlar. Kumaş, kağıt, kuru gıda, naylon ve pamuk, un, nişasta vb. şeyleri yiyerek beslenirler. İnsanlara fiziksel bir zarar vermezler.

Gümüş Böceği İlaçlama Yöntemleri

Gümüş böceği ilaçlamasını, kokusuz sıvı ilaçlama yöntemi ile yapıyoruz, alanı terk etmenize gerek kalmıyor. Tek uygulamada sorunu çözüyoruz.

 Gümüş böceği ile mücadele için 7/24 çağrı merkezimizi arayabilir, gümüş böceği ilaçlama, gümüş böceği ilaçlama yöntemleri ve daha fazlası hakkında bilgi alabilirsiniz.

İlaçlamadan Sonra Yapılması Gerekenler

  • 1.) Mutfak malzemelerini, ilaçlama sonrasında yıkayıp kullanmak gerekir.

  • 2.) Pire, bit, uyuz, tahtakurusu türü böcekler için ilaçlama yapılmışsa, çocuk kıyafetlerini, iç çamaşırlar ve nevresimleri yıkamak gerekir. Hemen değil de bir hafta sonra yıkama yapılmasını öneriyoruz

  • 3.) İlaçlama yapılan yerde kesin sonuç alınması için ilaçlamadan hemen sonra ıslak temizlik yapılmamalıdır.

  • 4.) Sağlık Bakanlığı’nın evlerde, işyerlerinde, kapalı alanlarda kullanılmasına izin verdiği, ruhsatlı biosidal ilaçlarımızın etki süresi 10-15 gündür, bu nedenle bu süre içerisinde ıslak temizlik yapılmaması sorunun çözümünü sağlayacaktır. 

  • 5.) Evde emekleyen çocuk varsa, çocuğun dokunabileceği her yer temizlenebilir, elektrik süpürgesi ile kuru temizlik yapılabilir.

  

ULV İlaçlama; Ulv ilaçlamadan önce ve sonra ne yapmalıyım?

  • 1.) Mutfakta ambalajı ve paketi açık olan gıda maddelerinin ağızları sıkı bir şekilde kapatılmalı veya buzdolabına kaldırılmalıdır.

  • 2.) Çocuk oyuncaklarının içinde böcek olmadığını kontrol edilerek bir poşetin içerisine konulup ağzı kapatılmalıdır.

  • 3.) İlaçlama yapılan alanın en az 2 saat kapalı kalması gerekiyor, 2 saat sonunda ise 30-45 dk. kadar iyice havalandırmalısınız. Kokusuz ilaçlamalarda alanı terk etmenize gerek yoktur. İlaçlanan alanı 10-15 havalandırıp kullanabilirsiniz.

Jel İlaçlama; İlaçlama Öncesinde ve Sonrasında Ne Yapmalıyım?

  • Jel ilaçlama öncesi ve sonrasında hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Uygulama, görünmeyen yerlere özellikle mutfak ve banyo menteşelerinin üstüne yapılır. Bozulmadan uzun süre kalabilen jel ilaçları temizlik yaparken silinmemesine dikkat edilir.

‘’İklim İlaçlama, Dört Mevsim Koruma’’

 

4 Mevsim İlaçlama